Első IVECO X-way-em!

IVECO-X-way_pic1

Az IVECO X-way a tökéletes teherautó

Hogyha az ember ma egy tökéletes teherautót keres, ami minden igényt és elképzelést képest kielégíteni, akkor mindenképpen ajánlott megismerkedni az IVECO X-way-jel, ami nem csak kinézetében, de kialakításában is igen korszerű, modern, környezetbarát és kiváló lehetőségeket rejt magában. Én ezt a modellt választottam hosszú gondolkodási idő után, hiszen számos remek teherautó található a piacon, és egy pillanatra sem bántam meg ezt a döntésemet, úgyhogy most szeretném másoknak is átadni ezt a tudást, elmondok néhány információt, amit az IVECO X-way-ről tudni érdemes, utána pedig elmesélem, nekem eddig milyen tapasztalataim voltak a járművel kapcsolatban, hogyha másoknak már könnyebben menjen a döntés. Úgyhogy, vágjunk is bele ebbe a kalandba, amit az IVECO X-way garantál számunkra. 

Miért pont az IVECO X-way? Egyszerű a válasz!

Az IVECO X-way az IVECO új rendszerével, a HI_TRACTION-nal fut, amely garantálja a magas teherbírást, de emellett a teljes alváz és felépítés is biztosítja számunkra a nagyobb teherbírást és nehezebb terepek könnyű megjárását is. Mindeközben a teherautó saját tömege csökkent, hogy az össztömegbe több szállított áru férhessen be, így biztosítva egy kihasználhatóbb fuvarozási lehetőséget, amely nem csak hatékony a szállítás szempontjából, de sokat spórolhat is vele az ember, és persze a kevesebb forduló kevesebb üzemanyagfelhasználással és kibocsájtással is jár, így a bolygónk számára is előnyös rendszerről is beszélhetünk. Persze a környezetbarát felépítés nem csak ezt jelenti, erről azonban talán később írok még részletesebben is, ha belefér az időmbe. 

IVECO-X-way_pic2

Talán az egyik legjobb újítás mégis a vezetőfülkén belül található, ahol még kényelmesebbé vált a vezetés. A kezelés egyszerű és kézzel fekvő, a kormányon találhatunk minden gyakran használt extra funkciót, így a fűtést és légkondit, hogy egy percre se kelljen levenni a tekintetet az útról. A motor ki- és bekapcsolása egyszerű, és egyetlen gombbal elérhető funkció, és a szállítmányozás igazi nagy előnye, egy beépített „okostelefon” teszi még kényelmesebbé az utazást, amit már nem lehet csupán egyszerű GPS-ként megnevezni. Okosnak mindenképpen lehet nevezni az irányítást, még az ablaktörlők is maguktól kapcsolódnak be és állnak le egy érzékelő segítségével, és persze ma már USB-egységek sem hiányozhatnak egy modern járműből. 

Persze ez csak a jéghegy csúcsa, itt azonban minden fontos információ megtalálható elsőkézből: https://etv-truck.hu/products/iveco-x-way/

Tapasztalatom és véleményem az IVECO X-way-ről

Személy szerint a vezetőfülke szerelmese vagyok, a kialakítás nagyon modern és minden tekintetben felülmúlja régebbi társait, egyszerre kényelmes, és rengeteg újítás, extra funkció található benne, mégis tágasabb és kényelmesebb, mint bármelyik teherautó, amiben eddig ültem. A legjobb benne, hogy rengeteg hely jut pakolni, minden a kezünk ügyében van, hogy ne kelljen vezetés közben keresgélni, vagy megállni feleslegesen, és hosszú utat tehessünk meg teljesen zavartalanul. 

IVECO-X-way_pic3

Mind szállításhoz, mind építkezéshez kiválóan alkalmas járműről van szó, természetesen számos csatlakozási lehetősége van, amit ki tudunk használni, így bármikor kihasználható, és könnyen tudunk változtatni a feladatkörén. A szállítmányozás során mindenképpen nagy előny, hogy belül kényelmes alvófülke található, amely lehetővé teszi, hogy az ember munka közben is ki tudja magát pihenni. Ilyenkor ez létfontosságú, hiszen a pihenés után újból vezetési feladat vár az emberre, amihez teljes figyelem szükséges, jó koncentrációs képesség, amit az ember csak elegendő pihentető alvás segítségével tud megvalósítani. Számomra ez is egy fontos szempont volt, mert többnyire nem építkezéseken hasznosítjuk az IVECO X-way-t, hanem nemzeti szállításhoz, ami megterhelő vezetőként, mégis olyan munka, amit szívesen végzek. Ilyenkor egy jó társ, egy kényelmes ülés, egy komfortos hálófülke minden, amit az ember csak kívánhat, az IVECO X-way-ben pedig minden megtalálható kivétel nélkül. Kényelem, professzionizmus, modernség. Semmiben nem szenved hiányt, és nincs olyan dolog, amin igazán változtatni tudnék. Én személy szerint teljesen meg vagyok elégedve ezzel a járművel, számomra igazi profizmust sugároz magából, és egy pillanat alatt bele lehet szokni a vezetésébe. 

Hogy az IVECO X-way nem a mi teherautónk, miért érdemes mégis a márkánál maradni?

Még arról szeretnék néhány szót szólni, hogy miért is olyan jó gyártó az IVECO véleményem szerint. Még ha az IVECO X-way nem is elégítené ki minden vágyunkat, akkor is megéri ennél a márkánál maradni, mert korszerű fejlesztéseik minden téren a legjobbak. Fejlett rendszerekkel dolgoznak, a felhasználók kezét akkor sem engedik el, hogyha már megtörtént a vásárlás, és folyamatosan utánkövetik az egyes modellek és alkatrészek esetleges problémáit, hogy mindig jobbat és újabbat tudjanak alkotni. A korszerűsítés nem csak a jobb kihasználásra és kényelemre megy rá, hanem arra is folyamatosan ügyel a cég, hogy minél környezetkímélőbb megoldásokat dolgozzon ki a felhasználók számára. A szállítmányozás rengeteg üzemanyagot használ, így annak minimalizálása és környezetbarátabbá tétele mindenképpen prioritás, amit mégis kevés márka kezel ilyen fontos kérdésként, és dolgozik is aktívan annak megoldásán.